Tule virtuaaliseksi näytteilleasettajaksi!

Sukuseuroilla, sukututkimusyhdistyksillä, arkistoilla, kirjastoilla, sukututkimukseen liittyvillä yrityksillä ja muilla tahoilla on mahdollisuus esitellä toimintaansa tai sen osa-aluetta Suku 2022 -tapahtumassa. Osallistua voi kahdella tavalla: etukäteen kuvatulla esittelyvideolla (kesto enintään 10 min) tai pitämällä auki omaa messukanavaa.

Messukanava vastaa sukututkimuspäivien esittelyosastoa, jonka äärelle tapahtuman osallistuja tulevat tutustumaan tarjontaan, tekemään kysymyksiä ja saamaan niihin vastauksia. Näytteilleasettajalla on käytössään jokin webinaariohjelma, jolla se tarjoaa tapahtuman aikana vuorovaikutteista ja reaaliaikaista ohjelmaa. Se voi olla näytteilleasettajan toiminnan esittelyä, kysymyksiin vastaamista, etukäteen tehtyjen tallenteiden esittämistä yms. Esittelyvideoiden ja messukanavien toteutuksesta, sisällöstä ja tekniikasta jokainen näytteilleasettaja vastaa itse.

Esittelyvideoita pääsee katselemaan ja messukanaville liittymään Suku 2022 -tapahtuman virtuaalisessa messuhallissa. Siellä julkaistaan messukanavien aukioloajat ja tiedot niiden ohjelmasta. Näyttelypaikka virtuaalisessa messuhallissa on maksuton.

Esittelyvideot ja tiedot messukanavista on toimitettava viimeistään 27.2.2022 osoitteella laura.aho@genealogia.fi. Huom! Luethan ensin ohjeet tietojen toimittamisesta.

Ohjeet virtuaalisen messuosaston sisällön toimittamiseen

Messuosaston tekstisisältö ja siihen liittyvät linkit toimitetaan tekstitiedostona (ei pdf-tiedostona). Kuvat (jpeg tai png) ja videot taas toimitetaan erillisinä tiedostoina. Tekstitiedostosta tulee käydä ilmi:

  1. Esiteltävän toimijan nimi siinä muodossa, missä sen halutaan Suku 2022 -virtuaalisessa messuhallissa näkyvän.
  2. Lyhyt yleisesittely toimijasta max. 200 sanaa. Jos haluat tarjota tapahtuman ajan esim. jonkun alennuksen tai tarjouksen tms., kerro myös siitä tässä kohtaa.
  3. Videoiden linkit. Mikäli video on jo verkossa esim. toimijan omilla verkkosivuilla tai YouTube-kanavalla, ilmoita sen URL-linkki tekstitiedostossa. Muutoin toimita video erikseen esim. WeTransfer -tiedostonsiirtopalvelua käyttäen. Toivoisimme myös muutaman rivin kuvausta jokaisen videon sisällöstä. Mikäli messusivullenne ei tule videoita, tämän kohdan voi jättää huomiotta.
  4. Messukanavan ohjelma lyhyesti ja ytimekkäästi, ohjelman aikataulu (sekä alkamis- että päättymisajat) ja linkki messukanavalle. Mikäli teillä ei ole messukanavaa, tämän kohdan voi jättää huomiotta.

Messuosastolle olisi myös hyvä saada toimijan logo tai vaakuna. Sen voi lähettää erillisenä tiedostona (jpeg tai png) sähköpostin liitteenä.

Tervetuloa mukaan!