Laamasten-Redsvenien Sukuseura ry

Kahden suvun, Laamasten ja Redsvenien, yhteinen sukuseura on toiminut yli 20 vuotta Savonlinnan ja Enonkosken alueilla. Sukuseura on julkaissut vuonna 2013 Redsvenien sukukirjan Redsvenit 500 vuotta Savossa. Elokuulla 2019 valmistuivat kolmiosainen Laamasten sukukirja Laamanen. Vanhan Kerimäen kantasuku ja Laamasia Kauvonniemellä ja vähän sen ympärillä. Laamasten sukukirjassa on myös Redsvenit hyvin edustettuna ja kirjoja on saatavilla sukuseuran nettisivun kaupan kautta.

Sukututkijamme Mirja Karjalainen kiteyttää toimintamme periaatteet lyhyesti: ”Laamaset ja Redsvenit ovat sukuhaarassamme erottamattomat, sillä kolme Redsvenien tytärtä meni naimisiin kolmen Laamasen veljeksen kanssa. Siksi sukuja on tutkittu yhdessä. Seuran tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta suvun jäsenten keskuudessa.”

Sukuseuran seuraava tärkeä tapahtuma on sääntömääräinen sukukokous elokuulla 2022 Enonkoskella. Jos tunnistat kuuluvasi edellä mainittuihin sukuihin, niin liity sukuseuraan nettisivullamme olevalla lomakkeella. Facebook -sivumme kautta saat halutessasi lisätietoa sukusi juurista. DNA-tutkimuksiemme tuloksista kuulet lisää sukukokouksemme yhteydessä.

Tutustu verkkosivuihimme osoitteessa laamanen-redsven.net ja liity Facebook-ryhmäämme!

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Esa Hämäläinen

esa.hamalainen@ppg.inet.fi

p. 040 937 1929