SukuHaku

SukuHaku on Suomen Sukututkimusseuran jäsenpalvelu, joka avattiin Seuran 100-vuotispäivänä vuonna 2017. Palvelu toimii porttina suomalaisen sukututkimuksen aineistoihin ja se sisältää muun muassa digitoitua kirjallisuutta, hakemistoja erilaisiin arkistoaineistoihin ja julkaisuihin sekä hautakivitietokannan. Tähän mennessä palveluun on tallennettu yli 4 miljoonaa riviä hakemistoja ja digitoitu lähes 210 000 sivua kirjoja. Uutta aineistoa lisätään palveluun jatkuvasti sen mukaan kuin materiaalia saadaan digitoiduksi ja hakemistoja laadituiksi.

Suku 2022 -tapahtuman ajaksi SukuHausta on avattu kaikkien vapaasti katseltavaksi nimenmuutokset (Suomalaisessa Virallisessa Lehdessä ja Finlands Allmänna Tidningenissä julkaistut kuulutukset), Siirtokarjalaisten tie -osoitehakemisto sekä Oulun läänin lääninkonttorin anomusdiaarit.

Palvelu löytyy osoitteesta sukuhaku.genealogia.fi ja sen käyttäminen vaatii kirjautumisen. Palvelun etusivulle avautuvasta näkymästä kohdasta Normaali haku pääsee ensisijaisesti hakemaan tallennettuja hakemistoja. Digitoitujen kirjojen tekstien sisältä pääsee hakemaan klikkaamalla kohta Vapaatekstihaku. Palvelun aineistoa voi selata hakulomakkeen oikean laidan Rajaa hakua aineiston mukaan -pudotusvalikon ja sen alle avautuvien valikkojen kautta. SukuHaun käytöstä ja hakujen tekemisestä on julkaistu kolme opastusvideota, joita pääset katselemaan alta.

Miten käytän SukuHakua? Osa 1


Miten käytän SukuHakua? Osa 2


Miten käytän SukuHakua? Osa 3


Hautakivitietokanta SukuHaussa